Windows 10'da Notebook Pil Test Raporu Nasıl Oluşturulur ?

Dizüstü bilgisayarlar ve tabletler, şarj edilebilir lityum iyon piller kullanır. Bir lityum pilin, eski piller gibi bir "belleği" olmasa da, lityum pillerin ömürleri vardır. Performansları zamanla düşer ve sonunda pil eskisi kadar şarj sağlamaz. Çoğu lityum iyon dizüstü bilgisayar pili, özellikle pilinizin ömrünü uzatmak için bazı temel ipuçlarını izlerseniz, ilk yıl veya daha uzun süre için% 100 performans sağlar. Ancak, pilinizin bir üretim hatası veya sisteminizle ilgili bir sorun nedeniyle düşük performans gösterdiğinden şüpheleniyorsanız, Windows 10'dan bir pil raporu alabilirsiniz.


Windows 10'da Nasıl Pil Raporu Oluşturulur

Dizüstü bilgisayarlar ve tabletler, şarj edilebilir lityum iyon piller kullanır. Bir lityum pilin, eski piller gibi "belleği" olmasa da, lityum pillerin ömürleri vardır. Performansları zamanla düşer ve sonunda pil eskisi kadar şarj sağlamaz. Çoğu lityum iyon dizüstü bilgisayar pili, özellikle pilinizin ömrünü uzatmak için bazı temel ipuçlarını izlerseniz, ilk yıl veya daha uzun süre için% 100 performans sağlar. Ancak, pilinizin bir üretim hatası veya sisteminizle ilgili bir sorun nedeniyle düşük performans gösterdiğinden şüpheleniyorsanız, Windows 10'dan bir pil raporu alabilirsiniz.

Bu kullanışlı pil raporu, sisteminizin markası, modeli ve yaşına bağlı olarak mevcut servis seçeneklerinin yanı sıra pil özelliklerinizin bir özetini verir. Örneğin, piliniz veya dizüstü bilgisayarınız hala garanti kapsamındaysa ve teknik özelliklere uygun performans göstermiyorsa, ücretsiz bir yedek alabilirsiniz.


Windows 10'da pil raporu almak kolaydır. Bunu nasıl yapacağınız aşağıda açıklanmıştır:


Windows 10'da Pil Raporu Nasıl Oluşturulur

Powercfg /batteryreport komutunu çalıştırarak kolayca bir pil raporu oluşturabilirsiniz. Windows tuşu + X tuşlarına basın, Komut İstemi'ne (Yönetici) tıklayın, komut istemine powercfg /batteryreport yazın ve ardından Enter tuşuna basın. Rapor, pil raporu olarak C: \ Windows \ System32 altına kaydedilecektir.


Rapor, ad, üretici, seri numarası, kimya ve döngü sayısı dahil olmak üzere pilinizle ilgili ayrıntıları sağlar. Ayrıca belirli bir süreye ait kullanım raporunu da görüntüleyebilirsiniz.


Bazı dizüstü bilgisayar üreticileri, bazen pilin durumunu kontrol etmek için kullanabileceğiniz kendi pil tanılama araçlarını ekleyecektir.


Pil raporu, zayıf pil performansını araştırmak için yararlı bir araçtır. Piliniz arızalıysa, pil raporunuz bir garanti talebini işleme alırken bunu kanıtlamanıza yardımcı olacaktır. Düşük pil performansının araştırmaya değer başka nedenleri de vardır.

Son zamanlarda, Microsoft Surface Pro 3 cihazlarının sahipleri, pil ömrünün hızla tükenmesiyle ilgili sorunlar yaşamaya başladı. Bu sorunun cihaza takılı pilin türü ile ilgili olduğu ortaya çıktı. Microsoft, o zamandan beri sorunu çözen bir ürün yazılımı güncellemesi yayınladı. Bu, tüm sistemlerin aynı olmadığını kanıtlıyor, Surface Pro 3 cihazları etkilenmiş olsa da, tüm modellerde sorunun yaşandığı belirli bir batarya bulunmuyor.


Tüm makineler için Windows 10, pilinizi korumaya yönelik geliştirmeler içerir. Örneğin pil tasarrufu ayarı, tabletinizin veya dizüstü bilgisayarınızın pilinden olabildiğince fazla meyve suyu almanıza yardımcı olur. Aygıtı tamamen şarj edip ardından bitmesine izin vererek de manuel bir yeniden kalibrasyon gerçekleştirebilirsiniz. Üreticinin web sitesinde sisteminiz için ürün yazılımı güncellemeleri olup olmadığını kontrol etmek bazen pilinizin verimliliğini artırmaya yardımcı olabilir. Ayrıca, arka planda çalışan ve bilgisayarınızın gerekenden daha fazla çalışmasına (ve dolayısıyla pilinin daha hızlı tükenmesine) neden olabilecek gereksiz işlemleri kontrol etmek her zaman iyi bir fikirdir.


Pil raporunu bir deneyin. İlginç bir şey bulursanız, yorumlarda bize bildirin.